Waarom is een video laten maken goed voor je marketingmix? - FINALIZED VIDEO AGENCY
Blog

Waarom is een video laten maken goed voor je marketingmix?

Chris Wagenaar

Videograaf | Creatieve maker | Verhalenverteller

Waarom is een video laten maken goed voor je marketingmix?

In de huidige tijd is het van groot belang dat bedrijven zichzelf zo goed mogelijk presenteren en promoten. Een van de beste manieren om dit te doen is door middel van video's. Het laten maken van een video kan een zeer effectieve toevoeging zijn aan je marketingmix en kan vele voordelen bieden voor jouw bedrijf. In deze blog zal ik de belangrijkste redenen uiteenzetten waarom een video laten maken goed is voor je marketingmix.

FINALIZED - VIDEO AGENCY LEEUWARDEN Video laten maken. Hoe werkt dat?

1. Vergroot de zichtbaarheid van je bedrijf


Een van de belangrijkste redenen om een video te laten maken is dat het de zichtbaarheid van je bedrijf vergroot. Video's hebben de potentie om een groot publiek te bereiken, vooral als ze worden gedeeld via sociale media en andere online platforms. Door een video te maken die interessant, informatief of grappig is, kan je bedrijf zich onderscheiden van de concurrentie en de aandacht trekken van potentiële klanten.


2. Maakt het gemakkelijker om je boodschap over te brengen


Een andere belangrijke reden om een video te laten maken is dat het gemakkelijker is om je boodschap over te brengen dan bijvoorbeeld via tekst of afbeeldingen. Met een video kan je jouw boodschap op een duidelijke en aantrekkelijke manier presenteren. Hierdoor is het voor de kijker veel gemakkelijker om de informatie te begrijpen en te onthouden.


3. Verhoogt de betrokkenheid van de kijker


Een video kan ook de betrokkenheid van de kijker vergroten. Mensen zijn visueel ingesteld en vinden het leuk om te kijken naar bewegende beelden. Door een interessante video te maken kan je mensen langer op je website of social media-pagina houden. Hierdoor vergroot je de kans dat zij zichzelf verder verdiepen in je bedrijf en uiteindelijk klant worden.


4. Geeft je bedrijf een persoonlijk tintje


Een ander voordeel van een video is dat het je bedrijf een persoonlijk tintje geeft. Een video kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de medewerkers van je bedrijf te laten zien, of om te laten zien hoe je producten worden gemaakt. Hierdoor krijgen mensen een beter beeld van je bedrijf en kunnen ze zichzelf beter identificeren met je merk.


5. Vergroot de kans op virale verspreiding


Een van de grootste voordelen van een video is dat het de kans op virale verspreiding vergroot. Als een video interessant, grappig of inspirerend is, kan het snel viraal gaan en door duizenden, zo niet miljoenen mensen worden bekeken. Hierdoor vergroot je de zichtbaarheid van je bedrijf en kan je een groot publiek bereiken zonder daar veel geld voor te hoeven uitgeven.


6. Verhoogt de conversieratio's


Een video kan ook helpen om de conversieratio's van je bedrijf te verhogen. Mensen zijn eerder geneigd om een product te kopen of een dienst af te nemen als ze een goed gevoel hebben bij het bedrijf. Door middel van een video kan je mensen een betere indruk geven van je producten of diensten en hen overtuigen van de voordelen van jouw bedrijf. Hierdoor wordt de kans groter dat zij daadwerkelijk een aankoop zullen doen of contact met je opnemen voor meer informatie.


7. Geschikt voor verschillende platforms


Een video is geschikt voor verschillende platforms, waaronder je website, social media en YouTube. Hierdoor kan je de video op verschillende manieren gebruiken om je bedrijf te promoten en de zichtbaarheid te vergroten. Je kan bijvoorbeeld de video delen op Facebook, LinkedIn, TikTok en Instagram om meer bereik te genereren en de conversieratio's te verhogen.


8. Creëert een blijvende indruk


Een goed gemaakte video kan een blijvende indruk achterlaten op de kijker. Mensen onthouden bewegende beelden beter dan tekst of afbeeldingen. Hierdoor is de kans groter dat mensen jouw bedrijf onthouden en later terugkomen voor meer informatie of om een aankoop te doen.


9. Verhoogt de geloofwaardigheid van je bedrijf


Een video kan ook helpen om de geloofwaardigheid van je bedrijf te verhogen. Door bijvoorbeeld klanten aan het woord te laten over hun ervaringen met jouw producten of diensten, laat je zien dat jouw bedrijf betrouwbaar is en goede kwaliteit levert. Dit kan potentiële klanten overtuigen om voor jouw bedrijf te kiezen in plaats van voor de
concurrentie.


10. Helpt bij SEO


Tot slot kan een video ook helpen bij de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van je website. Google hecht steeds meer waarde aan video's en toont deze dan ook steeds vaker in de zoekresultaten. Door een video op je website te plaatsen, vergroot je de kans dat je website hoger in de zoekresultaten komt te staan. Hierdoor wordt je bedrijf beter vindbaar voor potentiële klanten.


Conclusie


Een video laten maken is een goede toevoeging aan je marketingmix. Het vergroot de zichtbaarheid van je bedrijf, maakt het gemakkelijker om je boodschap over te brengen, verhoogt de betrokkenheid van de kijker en geeft je bedrijf een persoonlijk tintje. Daarnaast vergroot het de kans op virale verspreiding, verhoogt het de conversieratio's, is het geschikt voor verschillende platforms, creëert het een blijvende indruk, verhoogt het de geloofwaardigheid van je bedrijf en helpt het bij SEO. Kortom, een video laten maken is een investering die zichzelf kan terugverdienen en je bedrijf naar een hoger niveau kan tillen.

It's not just a story, it's your story.