Video en zoekmachines: 8 tips voor beter bereik - FINALIZED VIDEO AGENCY
Blog

Video en zoekmachines: 8 tips voor beter bereik

Chris Wagenaar

Videograaf | Creatieve maker | Verhalenverteller

Als je een video maakt, is de kans groot dat je wilt dat zo veel mogelijk mensen hem vinden en bekijken. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je video goed wordt gevonden in zoekmachines zoals Google? In deze blog bespreken we de beste manieren om je video
te optimaliseren voor zoekmachines.

1. Kies een relevant onderwerp


De eerste stap bij het optimaliseren van je video voor zoekmachines is het kiezen van een relevant onderwerp. Als je een video maakt over iets dat niet veel mensen interesseert, is de kans klein dat mensen ernaar zoeken en je video vinden. Kies dus een onderwerp dat relevant is voor je doelgroep en waar mensen naar zoeken.


2. Gebruik een keyword in je titel en beschrijving


Een van de belangrijkste manieren om je video te optimaliseren voor zoekmachines is door een keyword te gebruiken in je titel en beschrijving. Het keyword is het woord waar mensen op zoeken als ze iets willen vinden. Door dit woord te gebruiken in je titel en beschrijving, geef je zoekmachines aan waar je video over gaat en kunnen ze deze beter vinden.


3. Maak een pakkende titel


Een goede titel kan ervoor zorgen dat mensen je video willen bekijken. Zorg dus voor een pakkende titel die de aandacht trekt. Gebruik bijvoorbeeld een vraag in je titel of zet er een cijfer bij. Mensen zijn hier gevoelig voor en zullen sneller geneigd zijn om je video te bekijken.


4. Voeg een beschrijving toe


Naast een pakkende titel is het belangrijk om een goede beschrijving toe te voegen. In de beschrijving kun je meer vertellen over wat mensen kunnen verwachten van je video. Gebruik ook hier het keyword waar mogelijk, maar zorg ervoor dat de beschrijving natuurlijk en leesbaar blijft.

5. Maak gebruik van tags


Tags zijn woorden die je aan je video kunt toevoegen om aan te geven waar je video over gaat. Dit helpt zoekmachines om je video beter te vinden en te tonen aan mensen die hier interesse in hebben. Gebruik tags die relevant zijn voor je video en waar mensen op zouden zoeken.


6. Zorg voor een goede thumbnail


De thumbnail is de afbeelding die mensen zien als ze zoeken naar video's. Een goede thumbnail kan ervoor zorgen dat mensen je video eerder aanklikken. Zorg dus voor een aantrekkelijke en relevante thumbnail die duidelijk laat zien waar je video over gaat.


7. Houd rekening met de lengte van je video


De lengte van je video kan ook invloed hebben op de vindbaarheid ervan. Korte video's worden over het algemeen beter bekeken dan lange video's. Probeer dus om je video niet te lang te maken en zorg ervoor dat de belangrijkste informatie in de eerste paar minuten wordt behandeld.


8. Gebruik ondertiteling


Veel mensen kijken video's zonder geluid, bijvoorbeeld als ze in een openbare ruimte zijn of als ze slechthorend zijn. Door ondertiteling toe te voegen aan je video, maak je deze toegankelijker voor een grotere doelgroep. Daarnaast kan dit ook helpen bij de vindbaarheid van je video.

CENTURY AUDI RSQ8 ABT - SOCIAL VIDEO - FINALIZED VIDEO AGENCY LEEUWARDEN

It's not just a story, it's your story.